Höstens Mollys på Fitts & Company

Fitts & Company trotsar Odd Molly och vågar publicera bilder från höstens kollektion innan den släpps. Mycket snyggt att drägla över. För er som ännu letar efter något från sommaren så har Idyll Interiör i Hörby lite kvar till 50%. Men nu kanske man ska spara lite till hösten...

#127 Odd Molly Pow Jacket Almost Black Zoom     #107 Odd Molly Noblesse Hood Coat Blue Zoom

  #327 Odd Molly Light Cotton Embroidered Top Dark Blue Zoom#35 Odd Molly Pointell Me Dress Black Zoom#55 Odd Molly Revolution Blouse Chalk Zoom#69 Odd Molly Coolwool Dress Grey Zoom

Ge inte treåringar Whopper-meal!

De allra flesta behöver inte en sådan uppmaning men vi hade tydligen behövt det. På väg hem från stockholm vill Jakob ha en stor hamburgare istället för leksak, och eftersom vi tänker att det kunde vara en lärdom för honom om han fick en som han sedan inte kunde äta upp så inhandlas ett helt Whopper meal. Ungen äter och äter... Vi stirrar, han fortsätter att äta och till slut återstår bara några tuggor av hela mealet.

Gissa vad som händer sen? Jo, Jakob blir bilsjuk, mår illa. Vi får stanna först efter bara någon mil, men sedan ytterliggare en gång utanför gränna. Milen mellan Linköping och Gränna tar därför minst dubbelt så lång tid som det borde. Och som ni alla vet så är det ganska långt från Stockholm till skåne...


Tillbaka från Stockholm och helt utmattad...



Nu har vi återvänt från Stockholm och vår minisemseter med barnen. Stockholm är faktiskt en fantastisk stad på många vis, särskilt på sommaren. Vackert, varmt och ganska dyrt kan man sammanfatta semstern med. Barnen har verkligen haft superkul, och till sina föräldrars stora missnöje inte gått och lagt sig före elva en endaste kväll. Gissa om vi var trötta när vi igår körde alla milen till skåne igen.

Så vad har vi då gjort? Ja, hur roar man sig med tre barn under 6 år i vår vackra huvudstad? Man ser till att bo i en lagom stor lägenhet (Tack, till våra vänner på Sturegatan som upplät sin boning till oss när de själva var i skärgården) så att man slipper trängas allt för mycket när temperaturen närmar sig trettio. Naturligtvis slutade det ändå med att alla sov i samma rum eftersom barnen tyckte det var läskigt att vara borta.

Innan vi åkte hade vi tänkt oss att besöka Skansen och Vasamuseet, men planerna ändrades något när vi första dagen såg att det skulle regna. Junibacken på Djurgården blev istället målet för dagen, och efter det skulle vi besöka Vasa. Dessa två ligger brevid varandra så det borde vara görbart utan för mycket besvär. Sagt och gjort, planerna spikade. Efter skrik, bråk och skratt manövererades hela familjen ut i storstan och in i bilen. Alla spänns fast, och GPSen startas för att vi ska få en adekvat vägbeskrivning. Maken pillar på apparten en stund, tittar sedan upp och säger:-Vet du, jag tror det är närmre att gå. Det är bara 1,3 km till Junibacken. Men, miljöbovar som vi är bestämmer vi oss för att köra dit i alla fall eftersom vi helt enkelt inte orkar lasta ut ungarna igen. Trots att Stockholm vimmlar av turister så hittar vi faktiskt en parkeringsplats utan för mycket vånda. Men sen börjar eländet...




Kön till Junibacken ringlar långt utanför huset, och vi försöker övertyga barnen om att vi borde ta Vasa först. Nä, det går naturligtvis inte. Vi köar därför sedan i över en timme för att komma in, betalar nästan 500:- och sedan köar vi för att ta oss in till utställningarna. Det är så tjockt med folk inne att man som förälder omöjligt kan ha uppsikt över sina egna ungar. Vi bestämmer oss därför för att evakuera till en annan del av utställningen, till Villa Villerkula. Men där är naturligtvis inte Pippi hemma och barnen förlorar snart intresset. Eftersom halva nöjet med Junibacken är deras sagotåg genom Astrids berättelser så bestämmer vi oss för att äta lite innan vi helt ger upp. Vår tågtid är nämligen 13:30 och klockan är bara 11:50. Vi köar till restaurangen, äter och försöker sedan förklara för treåringen att man inte själv får bestämma när man får åka tåget. Efter ganska mycket gnäll är det så äntligen dags för tågfärden, men det är inte bara vi som ska åka, utan också ett par hundra till. Det visar sig alltså att vår tågtid inte alls är en tågtid, utan en tid när det är dags att köa för att få åka tåget. Vi köar till 14:30, över en timme, för en tågfärd på 11 minuter. När klockan så närmar sig tre och tåget kommit i mål lämnar vi Junibacken. Alla ganska trötta, och jag ganska missnöjd. Vi tittar bort mot Vasa, men när vi ser kön som ringlar utanför bestämmer vi oss för att ta oss tillbaka till vår lägenhet för att byta om och istället åka ut i skärgården. Nä, usch för Junibacken. Det är fantastiskt uppbyggt och väldigt detaljrikt, men tänk på ungarna! Barn kan inte köa i timmar för att sedan inte få träffa varken Pippi, Emil eller för den delen några andra karaktärer. Det är andra gången vi är där och upplever samma sak. Korta köerna, släpp inte in så mycket folk åt gången och skaffa lite underhållning åt oss som trots allt står där och väntar.


                                                                  

Nu låter det som att vi inte alls hade det bra. Det hade vi. Dagen efter gick vi till Djurgården och trots en massiv kö kom vi på bara några minuter in på Vasamuseet. Där spenderade vi sedan några spännande timmar, och de visade sig också ha en nästan tom restaurang till humana priser, vilket vi uppskattade. Vasa var jättebra, bäst för 6 åringen, men helt okej även för Jakob, men ännu bättre var Slottet och Livrustkammaren. Där hade man verkligen jobbat med att göra en upplevelse även för små barn. Lite större barn kan gå en visning med bandspelare i öronen, men våra fick istället en sylåda med miljoner av små prylar att ta med sig in bland rustningar och vapen. Vid utvalda delar fanns slottsmöss utplacerade. Genom oss berättade de berättelser om vad som fanns i montrarna och barnen fick leta efter saker i sylådan som hade varit bra att ha förr eller som på olika sätt bekräftade historien. Det blev som en skattjakt som både tre och sexåringen uppskattade. Olivia, nu åtta månader, var dock så där road och fick bara delta under en kort stund. Spädbarn som skriker i rum med golv och väggar i sten har nämligen en tendens att bli lite störiga för andra besökare. Som tips kan jag också säga att Humlegården har en fantastiskt lekplats för barn som suttit 8h i bilen. Här kan man verkligen springa av sig.



Ska man köpa trots att den inte riktigt passar?

                                                                                                                           
Odd Molly taradiddle dress dk red



Har provat finaste klänningen från Odd  Molly pre-fall. Men attans vad trång den är i armen. Gick upp en storlek men lampan för gravidvarning tändes genast... Den är så fin, men kanske inte för mig. Vi får se vad som händer i stockholm.

Herregud, har det gått fyra månader?

Var inne på en annan blogg idag som jag brukar läsa regelbundet. Upptäckte att jag fanns bland hennes favoritbloggar, men, skäms på mig, såg att jag inte uppdaterat på över 4 månader. Tiden bara rusar iväg! Olivia som nyss var nyfödd håller på att lära sig gå, Otto har fått lösa tänder och Jakob har vuxit en decimeter.

Jag har precis gått av min föräldraledighet och Hans går på efter sin semester i juli. Men för att för en gångs skull slippa resa under ett skollov så tjuvstartade vi sommaren genom att resa allihop till Kreta i början av juni. Vår första resa till barnfamiljernas paradis Sunwing resort. Ungarna älskade det, och poolerna och stranden var fantastiska. Men tänk er ljudvolymen i matsalen när 600 familjer ska äta samtidigt... Det är verkligen inget för en romantiskt get away, men för oss kunde det knappast varit bättre, och framförallt enklare.

Just nu har vi alla semester och imorgon ska vi bege oss till Stockholm på en spontansemester. Wasamuseet och Skansen är det vi sagt att vi ska besöka, men vi får väl se var det slutar. Är det något man fått lära sig den hårda vägen så är det att när man gör planer med barn så blir det aldrig som man tänlt sig. Inte heller blir det någonsin lugnare än vad man tänkt sig...

Maken ser fram emot att få träffa lillebror i huvudstaden, men jag har också ett hemligt mål: Odd Molly Concept Store! Måste dock komma på ett sätt att slippa shoppa med tre småbarn i hasorna. Pre-fall är precis släppt och med lite tur finns något kvar som jag inte hittat i Skåne. Tycker dock att priserna blivit lite väl höga, får väl hoppas att det finns något i höstkollektionen som inte skinnar en helt.

RSS 2.0